Sprawozdanie finansowe 2018 – ostatnie dni na wysyłkę

Sprawozdanie finansowe do eKRS za 2018 można wysłać najpóźniej do 15 lipca.

Termin sprawozdanie finansowe wysyłka do kiedy

To już ostatnie chwile na przygotowanie i wysyłkę sprawozdania do KRS w formacie XML. Przypominamy, że sprawozdanie za 2018r. można wysyłać jedynie w ściśle określonym formacie – pliku XML o określonej strukturze.

Z informacji od naszych klientów wiemy, że KRS nakłada grzywnę za nieterminowe złożenie sprawozdania, w wysokości nawet kilku tysięcy złotych.
Jeżeli nie masz jeszcze przygotowanego sprawozdania w wymaganym formacie, możesz skorzystać z oferowanego przez nas oprogramowania e-sprawozdania:

Sprawozdanie finansowe 2018 - ostatnie dni na wysyłkę

Jakie kroki należy podjąć , aby wysłać sprawozdanie:

1. Przepisanie sprawozdania do programu e-sprawozdania i wygenerowania pliku XML.  Przepisywane dane to między innymi: bilans, rachunek zysków i strat , informacja dodatkowa.
  2. Podpisanie wygenerowanego pliku XML podpisem kwalifikowanym , lub podpisem zaufanym – jak to zrobić dowiesz się w artykułach: https://www.systemyit.pl/category/wysylka-sprawozdan-do-krs/
  3. Podpisany plik XML przysyłamy za pomocą platformy eKRS , opis wysyłki znajdziesz tutaj : https://www.systemyit.pl/jak-wyslac-e-sprawozdanie/
  4. Przed wysyłką pliku XML przygotowujemy inne wymagane dokumenty (najlepiej w PDF)- Uchwała o zatwierdzeniu sprawozdania, uchwała o podziale zysku lub straty. Dokumenty te również podpisujemy elektronicznie. Opis , w jaki sposób można podpisać te dokumenty znajdziesz tutaj: https://www.systemyit.pl/jak-podpisac-sprawozdanie-2018/
  5. Przygotowaną wysyłkę w eKRS podpisujemy za pomocą podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego. Aby działał podpis kwalifikowany przez przeglądarkę internetową, być może będziemy zmuszeni do instalacji dodatkowych wtyczek zawiązanych z obsługą podpisu.

Dzieli więc Was 5 kroków od wysyłki sprawozdania do eKRS.

Jeżeli masz problem z wysyłką , możesz skorzystać z naszej pomocy , kliknij szybka pomoc:

Możemy Ci pomóc w podpisaniu sprawozdania i innych dokumentów jak również w wysyłce i podpisaniu wysyłki. Robimy to zdalnie łącząc się do Twojego komputera i wspólnie z Tobą przechodzimy całą procedurę. Jeżeli  jesteś zainteresowany/a wystarczy , że klikniesz w  i podasz swój numer. Oddzwaniamy zazwyczaj w ciągu 20-30 sekund!!

Rate this post